Keimpe de Boer (Leeuwarden)

© Leeuwarden Courant ± 1920

Op 2 januari 1920 koopt caféhouder Keimpe de Boer het Hotel aan het Klein Schavernek 26 te Leeuwarden. Volgens gemeentelijk kadastraal gaat het om sector B nummer 3432. Het hotel koopt hij van Hein Broersma & Albert Koopman voor een bedrag van fl. 43200,–.
Het pand is gelegen op de hoek van het Klein Schavernek Westerplantage.

Op 26 september van het jaar 1922 werd Keimpe failliet verklaard en was het bedrijf niet langer meer van hem. Hij was samen met zijn gezin al op 9 maart vertrokken naar Hannover in Duitsland. Op 10 juli 1924 komt hij vanuit Berlijn weer in Huizum te wonen aan de Kerkstraat 16 (tegenwoordig de Jouwsmastraat).

Op 7 december 1978 overleed Keimpe in verpleeghuis Triotel te Leeuwarden.

Genealogie

Plaats hier je reactie

error: Alert: Content is beveiligd !!