Eend op het graf

Sinds het overlijden van mijn moeder onderhoud ik het graf van mijn Pake en Beppe in Birdaard.

Vanwege de aanhoudende droogte rijd ik elke weekend even naar het graf om de bloemen te voorzien van water.

Dit weekend reed ik wederom naar Birdaard en liep ik niets vermoedend naar het graf. Bij mij een volle gieter met water en kippemest. Toen ik het graf benaderde vloog moeder eend weg en liet een nest met 4 eieren achter. Stom verbaasd bleef ik achter, kijkend hoe de eend naar de naast gelegen ijsbaan vloog.

Het eendennest op het graf.

Snel heb ik de kippemest uitgestrooid en de planten water gegeven. In de auto heb ik nog even gewacht en om te zien of moeders weer terug ging naar het nest. Dit bleek gelukkig het geval te zijn.

Beppe had eens moeten weten, wat had ze het machtig gevonden.

Leven en dood zo dicht bij elkaar.

Plaats hier je reactie

error: Alert: Content is beveiligd !!