Lintje voor vrijwilligers

Ieder jaar in april worden de lintjes uitgereikt aan zij die zich hebben ingezet voor o.a. de samenleving of op een bijzonderwijze zijn baan heeft vervult.

Ook in mijn stamboom komen diverse personen voor die zijn geridderd. De laatste die bij mij bekend is en voorkomt in mijn stamboom was de heer Rekker. Hij kreeg een lintje omdat hij vele jaren als raadslid voor de FNP in gemeenteraad van Dongeradeel heeft gezeten.

In de stamboom kom ik ook veel mensen tegen die zich vrijwillig hebben ingezet voor de kerk, sport, wijk, dorp, etc. Velen van hen zijn nooit geridderd of hebben erkenning gekregen van de club waar zij zich voor inzette. Maar deze zullen ongetwijfeld erkenning hebben gekregen van de mensen voor wie ze het werk hebben gedaan.

Lammert Steinvoorte bokaal

Ikzelf doe al vanaf mijn 14e vrijwilligerswerk. Bij diverse wijkcentra’s heb ik mij ingezet van wijkbewoners. Met het organiseren van activiteiten tot het opkomen van belangen voor wijkbewoners. De laatste jaren doe ik vrijwilligerswerk bij de voetbalclub van mijn zoon. Hier mag ik met een groep enthousiaste collega’s de Beheercommissie vormen. Deze commissie is verantwoordelijk voor de in- en verkoop van consumpties en het beheer van het clubhuis.

In 2019 werd ik, totaal onverwacht, gehuldigd door het bestuur van de voetbalclub. En werd ik benoemd tot vrijwilliger van het jaar en kreeg ik de Lammert Steinvoorte bokaal. overhandigd. Geen lintje maar wel erkenning, maar de belangrijkste erkenning die je kunt krijgen is die van de bezoekers die je bedanken voor je inzet. Terwijl zij kunnen genieten van een avondje gezelligheid. En daar doe je het voor.

Vrijwilligerswerk is een belangrijk onderdeel binnen onze samenleving. Dankzij hen die zich kosteloos inzetten voor anderen, kunnen anderen sporten, zijn er activiteiten, zijn er maatjes en worden accommodaties draaiende gehouden. Laten we hen, die zich vrijwillig inzetten, niet vergeten af een toe een schouderklop te geven.

Plaats hier je reactie

error: Alert: Content is beveiligd !!